Printul si cativa broscoi

Vorbeam acum ceva vreme cu o prietena de-a mea despre povestea in care o fata pupa un broscoi si acesta se transforma in print si uite asa traiesc ei fericiti si bogati pana la adanci batraneti.
Dupa ce ne-am amuzat copios, am plecat spre casa si m-am gandit ce mesaj gresit transmite povestea asta fetelor.
In primul rand in viata reala nu exista printi ! Doi la mana, lumea e plina de broscoi care indiferent cat de pupati sunt tot broscoi raman. Deci, pe bune, un barbat prost crescut, badaran si nesimtit (scuzati limbajul) tot asa ramane si daca te porti bine cu el.
Printi ?!? Puahhhh, ce poveste ! Destept, frumos, bogat, si devreme acasa…yeah right ! Nici la 16 ani nu credeam ca exista, ce sa mai zic acum.
Cred ca ideea e asa. In viata gasesti un broscoi, doi, trei sau poate nici unul. Poate ai noroc din prima si dai peste un om cu care sa te intelegi, te respecta si aveti lucruri in comun, te indragostesti de el chiar daca nu e cel mai frumos, cel mai bogat, etc., e bun pentru tine si daca ramaneti impreuna poti sa crezi in sinea ta ca el e printul tau 🙂
Broscoii sunt acolo, misuna si oracaie pe toate vocile 🙂 Au si ei meritul lor, daca n-ar exista poate n-am putea face diferenta intre bine si rau, nu ? Si pana la urma si broscoii isi gasesc printesele, pardon, broscutele lor 😉

Cand o sa mai creasca Lara sper sa ii explic cum trebuie ca viata nu e un basm si ca e bine sa nu alerge dupa ceva ce nu exista. Sa o fac sa inteleaga ce inseamna sa dai si sa primesti iubire si respect, sa apreciezi empatia oamenilor si adevaratele lor calitati care nu au legatura prea mare cu aparentele stralucitoare.

Apropos…nu stiu daca v-am mai spus dar eu am avut mare noroc, m-am maritat cu James Bond !!! (inside joke!) Sa vad cine ma intrece :)))))))))))))))

 

the-princess-and-the-frog-329939l-imagine

One thought on “Printul si cativa broscoi

  1. Intr-adevÄr viata nu e alcÄtuitÄ numai din basme sau povesti cu printi si printese, care au trÄit amandoi panÄ la adanci bÄtraneti, dar ceea ce este adevÄrat e cÄ noi singuri putem sÄ ne-o facem in asa fel sÄ simtim cÄ trÄim cu adevÄrat ca intr-o poveste, noi singuri suntem stÄpani pe alegerile noastre, ce e bine si rÄu pentru noi, pentru sufletul nostru. Cu dragoste si armonie poti clÄdi multe impreunÄ, si nu mÄ refer la lucruri ci la trÄiri la care nici nu ne-am fi imaginat cÄ existÄ. Acea dragoste in care simti cÄ fiecare zi e o binecuvantare.
    Deci putem avea fiecare o poveste frumoasĂ„ exact ca in basme…depinde doar de noi…suflet bun si frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *